27 Ocak 2016 Çarşamba
Mısır Gevrekli Tatlı Yaptık
Merhabalar! Ankara hâlâ çok soğuk. Tatilde kızımla her gün bir şey yapmaya karar vermiştik. Bunu da uygulamaya çalışıyoruz. Birlikte kitap okuma saatlerimiz var. Her gün bir film izlemeye çalışıyoruz. Ama kızım en çok mutfakta vakit geçirmekten hoşlanıyor.
Ben kilolarımla savaştığım ve kızımın da kilo almasından korktuğum için, pek hamur işi yapmamaya çalışıyorum. Ancak bu tatilde kızıma söz verdim. İstediği birkaç şeyi, birlikte yapacağız :)
İşte bunlardan ilki, mısır gevrekli tatlı. Okula bir arkadaşı getirmiş, kızım da çok beğenmiş. İnternette biraz dolaştım ve karma bir tarif oluşturdum. Kızım çok beğendi.
MALZEMELER :
50 gr. tereyağ ya da margarin
2,5 adet metro çikolata ( 3 koyacaktım ama yarısını kızım yedi :))
( Yurt dışından ziyaretçiler için not : Metro, içi karamel, dışı çikolata kaplı bar )
2 yemek kaşığı bal
150 - 200 gr. kadar mısır gevreği
YAPILIŞI :
Yağı bir tencereye koyun. Metroları küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Kısık ateşte, karıştırarak eritin. Ocağı kapattıktan sonra balı da katın. Gevrekleri de tencereye boşaltıp, iyice karıştırın. Bir kaşık yardımıyla kek kağıtlarına boşaltın. Bu ölçüden böyle küçüklerden 7, büyüklerden 14 adet çıktı.
Bizim günlerimiz şimdilik böyle geçiyor. Umarım sizler de güzel zaman geçiriyorsunuzdur. Tarifi denemek isteyenlere kolay gelsin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...
Blogunuzu takipteyim. Öykü, anı, deneme, gezi yazılarım ile sadece kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan blogum www.acemidemirci.blogspot.com adresine beklerim.
YanıtlaSilBloğuma hoş geldiniz. iade-i ziyarete geleceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilBeyaz sardunya ...arkadaşım...çok teşekkürler ben bu bir arkadaşda yedim. ay nasıl yapılmış bir türlü öğrenememiştim.yarın hemen yapıyorum.biliyormusunuz,irmik helvasını pişirmesini sizden öğrenmiştim.daha önce elbette yapıyordum...şimdi daha güzel bulgur,bulgur oluyor.çok teşekkürler.sevgiler emel.
YanıtlaSilYardımım dokunabildiyse ne mutlu bana Emel Hanımcım. Artık helva yapınca kulağınızı çınlatırım o zaman :) Umarım bu tarifi de beğenirsiniz. Sevgiler...
SilHarika bir tariftir tatlı krizlerinde çabucak yapılıp yenecek türden :)kızınında seninde ellerinize sağlık afiyet olsun hamarat arkadaşım:)
YanıtlaSilTeşekkürler Ayselcim. Açıkçası ben ilk kez duydum. Ama gerçekten dediğin gibi şipşak yapılan bir tarifmiş. Sevgiler...
SilMetro'nun yarısını götüren minnoşa afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederiz :)) Sevgiler...
Sil