24 Haziran 2016 Cuma

Üstü Örgü Altı Kumaş Yazlık Elbise


Merhabalar! Ankara'da hava çok sıcak gerçekten. Şu anda tam deniz, güneş, kum modundayım. Bu yüzden de yazlık el işlerine başladım. Ben üzeri örgü, altı kumaş elbiseleri çok seviyorum. Genellikle kışlık olarak örüyordum. Ama bu sefer evde bulduğum ipimi değerlendirmek istedim.



Bu ip, herhalde 7-8 yıldır evde duruyordu. Sadece iki yumak almışım. Ne yapsam diye düşünürken, böyle bir elbise yapayım dedim. Sanırım artık üretilmiyor. Alize'nin yine bambu ipi var. Ama o, daha ince bir ip.


3,5 numara tığla, kızımın beden çevresi kadar zincir çektim. Halka yaptım. Sonra üzerini ikili trabzanla doldurdum. Üstteki sırada 3 zincir çekip, 3. trabzanın tepesine battım. Bu şekilde sırayı bitirdim. Bu iki sıranın tekrarıyla, gövde uzunluğu kadar ördüm. Her iki tarafa da basit bir oya geçtim. 7 şer trabzandan oluşan askıları da örünce gövde tamamlanmış oldu. Bugün Derya Baykal'ın Programı'nda, bu örnekten bebek battaniyesi ördüler. Nurgün Tezcan düz renkle örüp, zincir sıralarını renk renk yapmış. Gerçekten çok güzel görünüyordu. Aklınızda olsun, öyle de örebilirsiniz.



Yine, evde duran bir kumaşım vardı. Kumaşı kızımın boyuna göre biçerek, iki kenarını diktim. Eteğini de bastırdıktan sonra büzdüm ve üst parçayla birleştirdim. Zincir çekerek yaptığım küçük fiyonkla da, elbisenin önünü ve arkasını ayırmış oldum. İşte size hiç dikiş bilmeyenlerin bile yapabileceği yazlık, efil efil bir elbise. Denemek isteyenlere kolay gelsin... 

14 yorum:

  1. Ne harika olmuş, güle güle giysin :)

    YanıtlaSil
  2. ben de geçen yıl buna benzer bir elbise yaptım kızıma.. sizinkini görünce paylaşmadığımı fark ettim. çok güzel olmuş.. güle güle giyilsin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yazlık olandan ilk kez yaptım. Bakalım sevecek mi? Sizin kızınız da güle güle giysin. Sevgiler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım maaşallah kızımıza çok yakışmış. ben de çok seviyorum bu tarz örgü kumaş ya da yazma birlikteliğini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice Hanımcım. Hem pratik oluyor hem de çabuk bitiyor. Sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  4. Ne tatlı, nostaljik bir havası var.
    Bu arada ablam ile konuştum Ankara çok sıcak diye hayıflanıyordu telefonda, "Bana yapma bunu." dedim. Siz de şikayetçisiniz, biz bitik durumdayız. Hem nem hem sıcak dayanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teçekkür ederim Burcucum. Ben de bu yazıyı yazdığımın ertesi günü Alanya'ya geldim. Otobüsten inince resmen şoka girdim. Bizimki sıcak falan değilmiş. Burası çok fenaymış. Sevgiler.

      Sil
  5. Maşallah canım yapamıyorum deme süper olmuş iyi günlerde giysin prenses.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nevcihan Hanımcım, sevgiler...

      Sil
  6. Örgü kumaş karışımı elbiseler oldukça otantik oluyor. Ellerinize sağlık. Çok hoş olmuş. Prenses güle güle giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili blog komşum. Ben çok seviyorum böyle elbiseleri. Sevgiler...

      Sil
  7. Çok güzel olmuş Elinize sağlık bir de şöyle mayo üzerine giyilen motifli birşey yapsanız da öğrensek :)) Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sertaç Hanım. Ah, ben de öyle şeyler örmek istiyorum da; bileğim fazla izin vermiyor. Ayrıca eminim ki, sizler benden çok daha güzel işler çıkartıyorsunuzdur. Ben de size mutlu bayramlar diliyorum. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...