19 Eylül 2016 Pazartesi

Kızıma Kalem Kutusu Ördüm


Merhabalar! Özel günler dışında buralara uğramadığımın farkındayım. Aslında yazacak çok şeyim vardı. Ama ülkenin gündemi herkeste olduğu gibi, bende de istek bırakmadı. Bir de okullar tatilken kızımla daha çok zaman geçirmek istedim. Bugün okullar açıldı. Tüm öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. 

Ben de günün anlam ve önemine uygun bir paylaşım yapmak istedim. Kızım ne zamandır benden bir kalem kutusu istiyordu. Benim bileğim malum, özellikle tığ işi oldukça zorluyor. Ama kızımı kırmak istemedim. Uzun sürse de bir kalem kutusu ördüm.

Önce kalem kutusunun olmasını istediğim uzunlukta zincir çektim. Tabii burada fermuar uzunluğu göz önünde bulundurulmalı. Sonra zincirin etrafına sık iğne yaptım. 


Yalnız her iki uçta aynı deliğe dört sık iğne yaptım.


Sonraki sıralarda her sık iğneye tek batarak örmeye devam ettim. Böylece kalem kutusunun kenarları kıvrıldı ve şekillenmeye başladı.


İstediğim büyüklüğe gelince örgüyü bitirdim. Göz ve burun için yine sık iğne olarak, iki küçük ve bir de daha büyük daire ördüm. Yalnız büyük daireyi ikinci sıradan sonra artırmadan ördüm ki, burun gibi kavisli olsun.


Ben cesaret edemediğim için astar yapmadım. Aslında yapılsa fermuar da temizlenmiş olur tabii. Ama dikiş beni hâlâ korkutuyor açıkçası. Fermuarı makinede diktim. Bir köşesini beceremeyince, o kısmı elimde hallettim. Gözleri yerleştirdikten sonra, burnun içine boncuk elyaf doldurarak diktim. Kızımın beğendiği bir anahtarlığı da fermuara iliştiriverdik. İşte kalem kutumuz hazır. Kızım çok beğendi. Umarım sizler de beğenirsiniz.


Fermuarın bir tarafını elimde diktim demiştim ya; o kısım gözüme pek hoş gözükmeyince, gözleri yaptığım iplikle biraz süs yaptım :) İnternette bunun gibi pek çok model var. Fikir olsun diye ben de paylaşayım dedim. Denemek isteyenlere kolay gelsin...

12 yorum:

  1. Anne eli hep beraberinde, yanında olacak . Çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş ellerinize sağlık.
    Ne güzel bir renk,
    Kızçe güle güle kullansın.Başarılı mutlu bir okul yılı geçirsin inşallah bütün çocuklar ve senin güzellik.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım keyifle kullanacaktır kızın. astar o kadar zor değil Betülcüm bir daha deneyecek olursan makinede istediğin ölçüde bir dikdörtgeni katla iki yanlarını dik sonra ördüğün kılıfın(fermuar diktiğin yere kumaşın uçları geriye kıvırarak sık teyel yada iğne ardı olarak dik sonra fermuarı dik.
    yada makinede ağız kısmı geriye yarım cm cevir dik. fermuarın kumaşla örgü arasına birlikte dik anlatması zor ama yapması kolay sırf kumaştan deneme yapabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice Hanımcım. Aslında anlatımınız bana korktuğum gibi olmadığını gösterdi. Bir dahaki sefere deneyeceğim. Tarif için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
    2. rica ederim başına geçince gerçekten kolay olduğunu göreceksin bakmadım ama mutlaka video filan da vardır bunla ilgili.:) sevgiler canım.

      Sil
    3. Teşekkür ederim, sevgiler :))

      Sil
  4. Güzel kızımızın okul yılı gönlünce ve başarılı geçsin. E.. Anneciği ne güzel bir kalemlik örmüş tüm sevgisini katarak emeğine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş elinize sağlık, güle güle kullansın :)))

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...