15 Nisan 2017 Cumartesi

Ekmek Makinesinde Ekşi Mayalı Ekmek Yaptım


Merhabalar! En son yazımda bileğimdeki rahatsızlıktan söz etmiştim. Maalesef hala düzelmedi. Klavye kullanmak da bileğimi zorladığı için, buralardan uzak kaldım. Hem kendi bloğumu, hem de sizlere yaptığım blog ziyaretlerini ihmal ettim. Bu arada yazacak şeylerim de birikti tabii. Umarım zorlamadan, yavaş yavaş yazabilirim.

Bu aralar ekmek yapmaya sardırdım. Ama bileğimden dolayı hamur yoğuramıyorum. Sadece ekmek makinesini kullanıyorum. Çeşit çeşit ekmek tariflerini denemek, her defasında nasıl bir sonuç alacağımı merak etmek çok hoşuma gidiyor. Aslında beyaz ekmek yapımında oldukça başarılıyım. Oysa iş esmer ekmek yapımına gelince, istediğim sonucu alamıyorum. Ama olsun, yüzümü kızartıp, fotoğrafları yayınlayacağım...

Ekşi mayalı ekmek de, denemek istediğim ekmeklerdendi. Fakat makinede yapamam diye düşünüyordum. Taa ki geçen gün bu ürünü bulana kadar...


Bu küçücük paket, çok da uygun bir fiyata satılıyor. Üstelik makinede de kullanılabildiğini görünce, hemen denemek istedim. Sadece üzerindeki talimatları uyguluyorsunuz. Un, tuz ve zeytinyağı koymanız yeterli. Ama paketi incelediğimde, içindekiler kısmında ekmekçilik enzimleri yazdığını gördüm. Bunların ne gibi katkı maddeleri olduğunu bilmiyorum.



Ekmeğimin üzeri böyle çökük oldu ne yazık ki...


Ama tıkız olmadı. Gayet yumuşak ve göz göz bir ekmeğim oldu.


Üstelik, çok da lezzetli bir ekmek elde ettim. Makineyi akşamdan ayarladım, sabah mis gibi ekmek kokularıyla uyandık. Evdekiler de çok beğendiler. Eğer makinede ekşi mayalı ekmek yapmak isterseniz, haberiniz olsun istedim. Denemek isteyenlere kolay gelsin...

10 yorum:

  1. Pişerkenki kokusu çok güzel oluyor. Pişmiş hali de görüntü olarak çok güzel gözükmüştü bana rastladığımda.

    Ellerinize sağlık. Afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet, kokusu evdekilerin kedi gibi makinenin etrafında dolaşmalarına neden oluyor :) Ekmeklerin içi iyi pişiyor ama, sonradan üzeri çöküyor. Buna bir türlü çare bulamadım maalesef.Denemelerim sürüyor, sevgiler...

      Sil
  2. Şimdiye kadar hiç ekşi mayalı ekmek yapmadım. En kısa zamanda deneyeceğim.Fakat evde yapılan ekmekler çok tehlike yaratıyor benim açımdan. O miss kokuları duyunca iştahım çok fena açılıyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez denedim. O durum gerçekten tehlikeli maalesef. Hafta sonu yapınca taze taze biraz fazla yenebiliyor. Ama hafta içi yaptıklarımı tok olduğumuz saatlere denk getiriyorum. Pişince ince ince dilimleyip, derin dondurucuya atıyorum. Sonra gerektiği kadarını çıkartıp, ısıtıyorum. Böylece fazla yenmiyor :) Sevgiler...

      Sil
  3. Yıllarca kullandığım makinem bozuldu :( Şimdi ne güzel mayalar çıktı.
    Afiyet olsun sana tatlım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tülin Hanımcım. Makinenizin bozulması kötü olmuş. Benim de yıllardır dolapta duruyordu. Bu aralar çeşit çeşit ekmek pişirmeye başladım :) Bir de tahıllı ekmeklerim çökmese... Bu sorunu çözemedim henüz. Sevgiler...

      Sil
    2. Bildiğim kadarıyla pakmayanin bu ürünü sadece makinede degil normal firinda da oluyor. Ben öyle yapmıştım ve çok güzel olmuştu aroması çok guzel

      Sil
    3. Tabii, ekşi maya aslında elde yapmak için çok daha uygun. Ama benim bileklerimde sorun olduğu için hamur yoğuramıyorum. Bu nedenle makinede yapmak benim için daha pratik oluyor. Gerçekten güzel bir ekmek...

      Sil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım ekmek çok güzel görünüyor hem sağlıklı mis gibi...çok geçmiş olsun bu arada umarım kısa zamanda düzelirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tülin Hanım, sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...