30 Nisan 2015 Perşembe

Çiçeklerimi Rüzgara Verdim - Debbie Macomber



Merhabalar! Debbie Macomber'ın kitaplarını çok seviyorum. Kendimi iyi hissettiriyor. Bu nedenle tüm kitaplarını çıkar çıkmaz alıyorum. Ama hepsini birden tüketmek istemediğimden, aralara başka kitaplar sıkıştırıyorum. Böyle hissettiğim birkaç yazar daha var. Fakat bu kitap için arayı fazla açmışım sanırım :) Aslında kitabı bitireli de hemen hemen bir ay oldu. Üzerine iki kitap daha okudum. Bu kitaptan sonra okuduğum ilk kitap Son Şansa Hoş Geldiniz. Ancak kitabı sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Hayal kırıklığına uğradığım bir kitap oldu.

Çiçeklerimi Rüzgara Verdim kitabına geri dönecek olursak; yine Debbie Macomber'in iyimserliğine sahip. Kolay okunuyor. Küçük Mucizeler Dükkanı serisine ait olmasına rağmen, Blossom Caddesi'nde geçmiyor. Tam bir yol romanı. Serinin daha önceki karakterlerinden Bethanne ve kızı Annie'nin öyküsünü okuyoruz. 


Bethanne'nin eski kayınvalidesi Ruth'un 50. yıl mezuniyet balosu vardır. Balo, ülkenin öbür ucundaki Florida'da yapılacaktır. Ruth gençliğinden beri ülkeyi arabayla gezmeyi hayal etmiş, ancak bunu bir türlü yapamamıştır. Bu kez kararlıdır. Kendisine bir yol planı hazırlar ve kimsenin kendisini durdurmasına izin vermez. Bethanne ve Annie de O'na bu yolculukta eşlik etmeye karar verirler. Böylece üçü, uzun yolculuğa başlarlar. Bu yolculuk üçü için de dönüm noktası olacaktır. Fazla detay vererek okumayanların keyfini kaçırmak istemiyorum :)

ARKA KAPAK :

yaşamlarında yeni bir dönemece giren
üç nesilden üç farklı kadının
duygu kokan hikâyeleri

Kaderin size gülmediğini düşünüyorsanız, birilerinden yardım
beklemek yerine iç sesinizi dinlemenin vakti gelmiş demektir.
Bu konuda hâlâ şüpheleriniz varsa, her şeyi geride bırakıp uzun
bir yolculuğa çıkan üç nesilden üç farklı kadının ilham veren
hikâyelerine kulak verin.

Çiçeklerimi Rüzgara Verdim, gönüllerde özel bir yeri olan ilk
aşkları, tebessümle hatırlanan ilişkileri ve gençliğin saflığa
bürünmüş heyecanlarını, kısaca hayatın desenini 
yüreklere işleyen bir roman.

EN İYİ İNTİKAM YAŞAMAKTIR...


Kitapta dikkatimi çeken en büyük özelliklerden birisi Bethanne ile Ruth arasındaki mükemmel gelin kaynana ilişkisiydi. Ben bir gelin olmama rağmen Ruth'u çok anlayışlı bulduğum zamanlar oldu. Tabii Bethanne'nin de eski kayınvalidesini yalnız bırakmamak adına, ülkeyi arabayla katetmek istemesi de güzel bir davranış. Kitabı okuduğunuzda Ruth'un anlayışı hakkında ne demek istediğimi anlayacaksınız :) Tek başına düşünüldüğünde güzel bir kitap. Ama sanırım ben Blossom Caddesi'ni özlemişim. Bu kitap bana o tadı vermedi. 

Bu arada siz sormadan ben söyleyeyim. Fotoğraftaki örgü, kızıma bolero olacak. Ama pek yol katettiğimi söyleyemem. Canım sıkıldıkça alıyorum elime. Yine lafı fazla uzattım değil mi? Hepinize keyifli okumalar diliyorum...

4 yorum:

  1. hem okuyup hem örmeyi çok isterim:)) özel kıskaçlı kitap tutucuyu bulduğum yerde alacağım:))
    Keyifli okumalar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem okuyup hem örmek güzel olsa gerek. Ama ben hiç denemedim. O kitap tutucular güzel gerçekten. Size de keyifli okumalar diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  2. Küçük Mucizeler Dükkanı kitabını okumuştum bende sonlara doğru sıkılıp bırakmıştım...Bloğunuzda biraz gezindim elinize emeğinize sağlık çok güzel..Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Hanife Hanım. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. İade-i ziyarete geleceğim. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...