19 Ocak 2016 Salı

Kıtır Hamurlu Kolay Elmalı Tart


Merhabalar! Yine sesim soluğum çıkmıyor değil mi? Ama gerçekten sesim soluğum çıkmıyor. Ben 2016'yı sevmedim... Evet yine hastayım. Tam atlattım derken yine yatak döşek hastayım. 15 günde ikinci grip... Tabii bu durumda, yaşadığım zorlu şartların etkisi büyük. Ruhen ve bedenen tükenince hastalık da kaçınılmaz oluyor... 


Her neyse, biz tartımıza gelelim....Kızımın bir arkadaşı beslenmesinde getirmiş bu tartı. Kızım beğenince biz de yapalım dedik. Yapalı epey oldu yani. Fotoğraflar da çekildi, ama bir türlü bilgisayarın başına oturup yazamadım.




MALZEMELER :

- 125 gr tereyağ 
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un

HARÇ MALZEMESİ :

- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın


YAPILIŞI :

Önce elmaları rendeleyip, bir tavada suyunu çekene kadar pişirin. Dilerseniz ceviz de ekleyebilirsiniz. Sonra tarçını ekleyip, soğumaya bırakın. Yumuşak margarin ve diğer sıvı malzemeleri iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyin. Dağılan, kıyır kıyır bir hamur olması lazım. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Sonra kalan hamuru yağlayıp, unladığınız tart kalıbına yayın. Hamurun kabarmaması için için birkaç yere çatal batırın. Daha sonra üzerine pişirip, soğuttuğunuz elmayı yayın.




Elmayı eşit bir şekilde yaydıktan sonra ayırdığınız hamura biraz un ekleyin. Hamur iyice sertleşsin. Bunu da tartınızın üzerine güzelce rendeleyin.




Akşam çektiğim için, fotoğraflar pek iyi çıkmamış kusura bakmayın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Veee tartınız hazır. Afiyet olsun. Bu arada Ankara'ya beklenen kar hâlâ gelmedi. Sanırım yüksek yerlerde varmış. Ama bizim burada hiçbir şey yok. Tutmasını geçtim, yağarken seyretmeyi bile özledim. Birkaç yıl önce Ankara'da kara hasret kalacaksınız deseler gülerdim. 

Ben bankacıydım. Gişede çalışıyordum. Genellikle de çok yoğun şubelerde çalıştım. Sürekli para alışverişi yapardık. Nefes alacak zamanımız bile olmazdı. Dışarıda öyle güzel kar yağardı ki... Ama biz seyredemezdik tabii :) O zaman keşke evimde olsam, sıcacık çayımı alıp; penceremden karın yağışını seyretsem derdim. Şimdi çok şükür bu imkana sahibim. Ama kar yağmıyor:)) Neyse, bugünlük bu kadar iç dökmek yeter. Sağlıkla kalın...

8 yorum:

  1. canım çok geçmişler olsun.herkes dökülüyor...inan hepimiz atlattık.ellerine sağlık biz elmalı kurabiye derdik..çok severim mis gibi olmuştur.bende çalışırken sizin düşündüğünüz gibi evde olsam şunu yaparım derdim. mevlam aynen ikisini bir arada vermiyor.insanlar gibi.mevsimlerde değişti diyorum ben.ama önce sağlık...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emel Hanımcım, ben de kurabiye şeklinde olanı yaparım da bu şekilde olanı yapmamıştım. Oldukça pratik oldu. Evet mevsimler değişti gerçekten. Dün eşim telefonda lapa lapa kar yağıyor dedi ama, bizim evin olduğu yere hiç yağmadı. Bakalım yarın yağacak diyorlar. Ama çok soğuk var. Gerçekten de önce sağlık. İnsanın sağlığı yerinde olmayınca hiçbir şeyin tadı kalmıyor. Sevgiler...

      Sil
  2. geçmiş olsun aynen bende griple baş etmeye uğraşıyorum dinlenmeden geçmiyor severek yaptığım tart tarifi nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler....))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Evet dinlenmek gerekiyor. Ben de kendime dinlenmek için fırsat yaratmaya çalışıyorum. Çocuklar evde böyle şeyler istiyorlar. Ben de ara sıra yapmaya çalışıyorum sevgiler...

      Sil
  3. Önce çok geçmiş olsun Betül'cüğüm kışa girerken geçirdiğim ağır gripten dolayı ilk kez grip aşısı olmaya karar vermiştim sanırım faydasını da görüyorum.Kendinedikkat et bağışıklık sistemini güçlendir.
    Tartı çok severim seninkinin üstsüslemesi kolaymış belki bir ara denerim.Sağlıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayselcim. Midemden dolayı doğru dürüst meyve tüketemeyince bağışıklığım düştü iyice. Bu yüzden buluttan nem kapar oldum bu kış.Evet bu üst süslemesi pratik gerçekten. Sevgiler...

      Sil
  4. Evde bir ton elma var ve yiyen pek yok böyle değerlendirilebilir. Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Burcucum. Elmaları değerlendirmek için güzel bir yol gerçekten :)) Belki oğluşun da sever sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...