6 Mart 2017 Pazartesi

Fasulye Pilaki


Merhabalar! Ankara'da yine çok güzel bir hava var. İnsan baharın geldiğine inanıyor. Ama eskiler boşuna "mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" dememişler. Her an hava serinleyebilir... 

Belki bileniniz çoktur. Fasulye Pilaki zeytinyağlı bir yemektir ve soğuk olarak tüketilir. İki çeşidi yapılıyor. Bugün size, içine kereviz koyularak yapılanı anlatacağım. 


İki su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün bu suyu süzdükten sonra fasulyeleri haşlayın. Bu arada 2 büyük soğanı yemeklik olarak doğrayın ve şeffaflaşana kadar kavurun. Normalde zeytinyağlı yemekler çok yağlı yapılır. Ama ben 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum. Siz ağız tadınıza göre ayarlayın. Bir baş sarımsağı ayıklayıp, ince ince doğrayarak soğanlara ekleyin ve biraz daha kavurun. Dikkat edin bir diş değil, bir baş sarımsak :)) Ocağı kapattıktan sonra, büyükçe bir kerevizi derin olarak soyun ve küp küp doğrayın. İsteğinize göre 1 ya da 2 tane de havucu aynı şekilde doğrayın. Bu yemeğe salça koymuyoruz. Bütün malzemeyi düdüklü tencereye alın. Varsa kerevizin yapraklarını da ince ince doğrayarak ekleyin. Bir tatlı kaşığı tuz ve 1 adet kesme şeker atın. 2 su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Fasulyenizin kalitesine göre, 45 dakika - 1 saat gibi bir sürede pişecektir. Daha diri severseniz biraz daha az tutabilirsiniz. Piştikten sonra yemeği servis kabına alıp, soğutun. Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

Kereviz ve sarımsak yemeğe değişik bir rayiha katıyor. Genellikle İç Anadolu yemeklerini tercih eden eşim bile severek yiyor. Eğer hiç yapmadıysanız, bir deneyin derim...

4 yorum:

  1. yemeğini sevmem ama böyle bayılırım eline sağlık ,kereviz evimize mehmetten dolayı maalesef giremiyor :) yasak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet, ne yazık ki bazı insanlara alerji yapabiliyor. Ya da kereviz sevmiyor mu yoksa? Öyleyse bu yemeğin içinde pek fark etmeyecektir. Hain planlar yapabilirsin Esracım :)) Sevgiler...

      Sil
    2. fasulye yemeğini pek sevmiyorum ama bu tarza bayılırım, kerevizi çok severim ama en son annecimle yediydik 3 yıl oldu mehmet kokusundan dolayı eve sokturmuyor oysa ben onu portakal sulu saçlasız kokusuz yapaıyorsum ama taza alıp evde bile yapana kadar bile bekleyemez öyle yani sayesinde kereviz eve giremez, yasak oldu :( plan yapcam ama aldığımda kokusu kalırsa evde :( sevgiler

      Sil
    3. Portakallısına ben de bayılırım. Hmm, evet zor bir durum. İnsanın sevdiği bir şeyi eşi istemiyor diye yiyememesi de kötü. Acaba pişirirken ocakta sirkeli su kaynatsan kokusu gider mi ki? Bir yerde balık kokusuna karşı önermişlerdi bunu. Böylece eşin yemese bile, sen kerevizden mahrum kalmazsın. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...