21 Mayıs 2015 Perşembe
Kuru Börülce Salatası
Merhabalar! Bu da, benim açık büfe davetlerimde sık sık yaptığım bir salata. Üstelik diyet yapanlar için de çok uygun. Yanında bir bardak ayranla birlikte tükettiğinizde hem hafif, hem de sağlıklı bir öğün oluyor. Tabii ekmek yemediğiniz sürece. Çünkü bakliyat yediğinizde ekmek tüketmemeniz gerekiyor...
Misafirlerimin çok sevdiği bu salatayı belki çoğunuz biliyordur. Ama bilmeyenler için tarif etmek istiyorum. Dilediğiniz miktarda börülceyi (ben genellikle 2 su bardağı kullanıyorum) akşamdan ıslatın. Ertesi gün, dağılmayacak şekilde haşlayın. Ben işimi hafifletmek için sabahtan ıslatıp, akşam haşlıyorum. Böylece ertesi güne daha az işim kalıyor. Sonra taze soğan, maydanoz, dilerseniz dereotu doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberleri de ekledikten sonra, yeterince sirke ve zeytinyağı koyun. Tuzu unutmayın tabii. Ben nar ekşisi de ekliyorum. İnanın çok yakışıyor. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra salatanız servise hazır. Tıpkı piyazda olduğu gibi, salatayı servisten birkaç saat önce hazırladığınızda, malzemeler birbirinin içine işlediği için salatanız daha lezzetli oluyor. Denemek isteyenlere kolay gelsin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...
Ellerine sağlık canım ben de çok severim epeydir yapmadığımı farkettim bir ara yapayım özlemişim:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hafta sonları için de güzel bir seçenek oluyor. Sevgiler...
SilNefis görünüyor , ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nuray Hanım sevgiler...
SilÇok güzel gözüküyor eline sağlık bizim evde de sevilen bir salatadır İzmir de tazeside kurusu da çok yapılır börülce nin arkadaşlarımda alıştılar Konya da bilinmezdi şimdilerde kipa ve real gibi süper marketler getirmeye başladı iyide oldu sevigiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nevcihan Hanım. Tazesini de çok seviyorum ben. Kurusunu tesadüfen keşfetmiştim. Şimdi favorilerim arasında. Sevgiler...
SilÇok severim uzun zamandır yapmıyordum hatıtlattığınız için teşekkür ederim. Çok nefis görünüyor emeğinize sağlık der sevgilerimi iletirim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgili Gezgin Kova. Hem hafif, hem lezzetli oluyor değil mi? Sevgiler...
Sil