14 Haziran 2016 Salı

Ramazan Pideli Kebap


Merhabalar! Umarım günleriniz iyi geçiyordur. Ara vermemeye çalışsam da pek başarılı olamıyorum. Henüz okullar kapanmadı, ama sanki kapanmış gibi. Kızım çoğu zaman evde. Onunla da ilgilenmem gerekiyor. Blog arkadaşlarım, sizleri de ihmal ediyorum. Lütfen beni affedin. Bir tatil düzeni oturtacağım artık. 

Lafı fazla uzatmadan pidelere geleyim değil mi? Ramazan deyince aklımıza gelen şeylerden biri de pidedir. Orucun da verdiği hevesle, genellikle taze alınan pideler tüketilir ve bir gün önceden kalanlar bayatlamaya mahkumdur. İşte, bu pideler de kebap olacak. Bu yemek benim çocukluk ramazanlarımın en güzel anılarındandır. Annem bazen iftara, bazen de sahura yapardı. Ailece çok severek yerdik. Ama bizde bayatlayacak pide kalmadığı için, bir gün önceden fazla pide alıp, bayatlatırdık. Yine öyle yaptık.

Bayatlayan pideleri aşağıdaki gibi küp küp doğrayıp, yayvan bir tencereye dizin.


Bir taraftan da 1 adet soğanı piyazlık doğrayın. ( Ben dalgınlıkla yemeklik olarak doğradım. ) Yeşil biberle birlikte kavurun. Yapacağınız miktara göre yaklaşık 250 - 300 gr. kıymayı soğanlara ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine küp küp doğradığınız 2 adet orta boy domatesi ekleyin. ( Benim kıştan kalma konserve domatesim vardı, onu kullandım. )Tuz ve karabiberi unutmayın. Ocağı kapatınca, ince doğradığınız yarım demet maydanozu da ekleyip karıştırın. Aslında bir çeşit karnıyarık içi hazırlamış oluyorsunuz. Sonra hazırladığınız bu içi aşağıdaki gibi, tencereye yerleştirdiğiniz pidelerin üzerine dağıtarak dökün.


Yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye gezdirin. Annem, bu suya biraz da yağ ekler. Ben kaloriyi azaltmak adına eklemedim. Sonra kısık ateşte suyunu çekip, altı hafif kızarana kadar pişirin. Yalnız sakın suyu fazla eklemeyin, yemeğiniz hamur olur. Yanında yoğurt, ayran ya da cacıkla birlikte isterseniz iftarda, isterseniz sahurda tüketebilirsiniz. Ayrıca bu tarifi bayat ekmeklerle de yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Çok lezzetli olduğu kesin. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Betül cüm emeğine sağlık hem kolay hem lezzetli oluyor bu tarif zaman zaman bende yaparım bizimkiler üzerine yoğurt ve sos dökülmüşünü sever sizlere şifa olsun canım hayırlı ramazanlar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nevcihan Hanımcım. Size de hayırlı ramazanlar, sevgiler...

      Sil
  3. İnşallah denemek nasip olur görüntü çok güzell eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık Betül'cüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Püf noktası suyunda. Fazla olursa hamur oluyor. Az az eklemek gerek. Denersen aklında olsun. Sevgiler...

      Sil
  4. Mutfakta ne kadar beceriksiz olduğumu bir kere daha hayretle görmüş oldum. İlk fırsatta deneyeyim. Sizin de elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Sizler ne kadar da becerikli ve tecrübelisiniz. Benimki sadece bir aile tarifi :) Teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  5. Yaa rejimdeyim hiç yemediğim bi tat merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymasından daha çok alarak deneyebilirsiniz. Ama bu yemeği seven çok seviyor, sevmeyen de hiç sevmiyor. Örneğin eşimi alıştıramadım. Ama kızım çok seviyor :) Diyetinizde kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...