12 Mayıs 2015 Salı

Somon Balıklı Dürüm



Merhabalar! Başlığı okuyunca, bazılarınızın o da ne öyle dediğinizi duyar gibiyim :)) Geçenlerde bir markette ton balığı gibi, konserve olarak satılan somon balığı gördüm. Somon balığını severim. Bu nedenle alıp deneyeyim dedim. Benim gördüğüm teneke kutuda değildi. Öylesi var mı bilmiyorum. Hani bazı markaların poşette satılan ton balıkları var ya; işte onlar gibi paketlenmiş. Ton balığına göre biraz pahalı. Ama ben denemek istedim.

Kısmet bu güneymiş. Bloğumu takip edenler bilir. Ben aşırı kiloluyum ve bu kilolardan kurtulmaya çalışıyorum. Bu gün normal yemeklerin biraz dışına çıkmak istedim. Evde tam tahıllı lavaş vardı. Tanesi 60 gr. Benim bir öğünde iki dilim ekmek yeme hakkım var. Yani 50 gr. Eh bu 10 gramı bir sonraki öğünden eksiltiriz. Sayarak zayıflamanın bu yönünü çok seviyorum. Listelere bağlı kalmadan menünüzü dilediğiniz gibi oluşturabiliyorsunuz.



Önce tam tahıllı lavaşı tabağa koydum. Üzerine doğradığım marul yapraklarını ekledim. Sonra poşetteki somon balığını yaydım. Zaten yağı yok gibi. En son da közlenmiş kırmızı biberleri doğradım. Aslında maydanoz ve dereotu da eklense güzel olurdu. Ama evde kalmamış. Yürüyüşten yeni döndüğüm için markete gitmeye üşendim. Ne yazık ki bu kadar kiloluysanız, hareket de bir yere kadar oluyor...Olsun, onları da bir dahaki sefere eklerim. İsteyen biber yerine, domates de doğrayabilir. Ne kadar renkli ve sağlıklı değil mi? Üstelik güzel de oldu. Ayrıca çok da doyurucu. 



Sonra dürüm haline getirip, yanında bir bardak ayranla tüketebilirsiniz. Ama zayıflarken bol bol su içip, kilonuzun elverdiği ölçüde hareket etmeyi ihmal etmeyin. Denemek isteyenlere afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ben de somonla sebzeyi birleştirmeyi severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel oluyor teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  2. Afiyet olsun tam diyetlik bir öğün sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Midem izin verdiği sürece böyle beslenmeye çalışıyorum. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...