13 Ağustos 2015 Perşembe
Zeytinyağlı Biber Kavurması
Merhabalar! Yaz geldi, geçiyor derken; bu yemeği yapmadığımı fark ettim. Ben bekarken evimizde çok sık yapılırdı. Evlendikten sonra da her yaz mutlaka birkaç kez yaptım. Ama nasıl olduysa bu yıl unutmuşum. Bu gün yapınca, bilmeyenler için anlatayım dedim. Aslında mantık olarak biber kızartması gibi. Ancak çok daha az kalorili.
İşte tarifi... Dolmalık biberleri fotoğraftaki gibi iri iri doğrayın. Köy biberi ya da çarliston biberle de olur. Ama en güzel dolmalık biberle oluyor. Yani biberlerin biraz etli olması gerek. Yemeklere koyduğunuz kadar zeytinyağında, kısık ateşte çevirmeye başlayın. Hatta önce üzerine kapak kapatırsanız biberler daha kolay yumuşar. Bu arada domatesleri de soyup, iri iri doğrayın. Biberler iyice sarardıktan sonra domatesleri de ekleyin. Arada karıştırarak, domatesler de pişip suyunu çekinceye kadar kavurun. Tüm bu işlemleri kısık ateşte yapın. Yemeğin suyunu ne kadar çektireceğiniz size kalmış. Sulu seviyorsanız ocaktan erken alırsınız. Yemeğiniz soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerseniz çok daha lezzetli olur.
Bu sıcak yaz günleri için pratik ve serinletici bir tarif vermek istedim. Üstelik benim gibi zayıflamaya çalışıp, kızartmadan da vazgeçemiyorsanız işte size alternatif. Haaa, aman ekmeği fazla kaçırmayın :)) Tabii kızartmanın da yeri ayrı. Ben onu da fırında yapıyorum. Gayet güzel oluyor. Ama bunu da denemenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...
Çok severim dediğiniz gibi dolmalık biberle daha güzl oluyor ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sıcaklarda soğuk soğuk iyi gidiyor sevgiler...
SilSevgili beyaz sardunyam kim sevmezki böyle bir şeyi hem hafif hem lezzetli afiyet olsun
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nevcihan Hanımcığım sevgiler...
Sil