6 Ekim 2015 Salı

Kış Hazırlıklarını Bitirdim



Merhabalar! Sanırım Ankara'da yaz bitti :(( Sabah ve akşamları hava serinlese de gündüzleri gayet sıcaktı. Bu gün hava birden değişti. Yağmurla birlikte soğuk da geldi. Bu akşam kızımı okuldan almaya giderken ilk kez arkama bir şey alma ihtiyacı duydum. Demek ki neymiş; kış hazırlıkları bitmiiiş...

Şaka bir yana zaten domates soslarımı halletmiştim. Derin dondurucuya biraz biber ve patlıcan koyayım dedim. Bilirsiniz biberler derin dondurucuda hayli yer kaplar. Ama ben doğrayarak koyuyorum. Böylece hem yerden tasarruf etmiş oluyorum; hem de lazım olduğunda hemen alıp kullanıyorum.


Ben köy biberi almayı tercih ediyorum. Çünkü biz pek acı yiyemiyoruz. Böylesi garantili oluyor. Biberleri temizleyip, yıkıyorum.


Sonra, yemeğe koyacağım gibi doğruyorum.



En sonunda da buzdolabı poşetlerine koyup, ağzını bağlıyorum. İki kilo biber aşağıdaki gibi iki torbaya sığdı.


Aynı işlemleri kapya biberler için de uyguluyorum. Bazı yemeklere kapya biber koymayı seviyorum. Özellikle de bulgur pilavına çok yakışıyor. Yeşil biberle birlikte kullanınca tam bir renk cümbüşü oluyor. Bu kadar biber sadece tek poşete sığdı.




Patlıcanlar derin dondurucuya çiğ olarak koyulmuyor biliyorsunuz. Ben kurutulmuşunu da pek sevmiyorum. Ama patlıcanı çok severim 1-2 yemeklik koymayı tercih ediyorum. Patlıcanları önce alacalı soyup, tuzlu suda bekletiyorum. Sonra yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip; 200 derecede pişiriyorum.


Patlıcanlar yumuşayıp, aşağıdaki gibi görününce fırından çıkartıyorum.


Soğuyunca aşağıdaki gibi doğrayıp, birer yemeklik olarak buzdolabı poşetine koyuyorum. Karnıyarık için olanları doğramadan, öylece donduruyorum. Böyle göründüklerine bakmayın. Pişince şişiyorlar. Ama dilerseniz biraz daha büyük doğrayabilirsiniz. Ben musakka yapıyorum. Çok güzel oluyor. Yalnız patlıcanların zaten pişmiş olduklarını unutmayın. Yemeğiniz çabucak pişecektir.


Pek çok evde eylül ayı harıl harıl kış hazırlığı yaparak geçti. Hepinizin eline sağlık. Umarım bütün kışı sağlık, mutluluk, barış ve huzurla geçiririz...

16 yorum:

  1. Biz bu sene sadece turşu yaptık:)) biraz da kırmızı biber közledim o.. Afiyetle yemeyi nasip etsin Allah.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynı anda birbirimizi ziyaret etmişiz. Ben de turşu yapmadım. Mideler hasta, dokunuyor. Afiyetle yiyin inşallah sevgiler...

      Sil
  2. Soğuk kış günlerinde sıcacık yuvanızda sağlı ve afiyetle tüketin.
    Yalnız bildiğim kadarıyla patlıcanı hiç bir şekilde dondurucuya konmasını uzmanlar tavsiye etmiyorlar. Lütfen beni yanlış anlamayın yanlış biliyor olabilirimde. Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yanlış anlar mıyım? Teşekkür ederim. Bu arada geciken cevabım için özür dilerim. Ama internnetten araştırdım. Közlenmiş ya da kızarmış patlıcan koyulabiliyormuş. Ben de üç yıldır koyuyorum bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Sevgiler...

      Sil
    2. Ne güzel bende size teşekkür ediyorum araştırıp benide yanlış bilgiden arındırdığınız için. Ben böyle bilgi alışverişlerini çok severim .
      Çok sevgiler.

      Sil
    3. Bence de bilgi alışverişi çok değerli. Sevgiler....

      Sil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım afiyetle tüketin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tülin Hanım sevgiler...

      Sil
  4. Sevgili beyaz sardunya, bende sizin gibi kışlıklarımı bitirdim inşallah ağız tadıyla yeriz. ben karnıyarıklık patlıcan olarak hazırladım onları da fırın tapsisine dizdiğim patlıcanları fırça ile yağlayarak ızgara ayarında nar gibi kızartyarak hazırladım. çok hafif ve lezzetli oluyorlar böylece aklınızda olsun. kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şükran Hanım. Evet o şekilde daha lezzetli oluyormuş. Ama ben kilo kontrolü yapmak zorunda olduğum için yağ sürmüyorum. Kıymanın yağıyla pişiriyorum :) Bunca kiloyu verebilmek için alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor ne yazık ki. Sevgiler...

      Sil
  5. Canım benim eline emeğine sağlık bende dondurucu ya epey bir şeyler hazırlayıp koydum hazıladıklarını tüm sevdiklerinle sağlık ve mutluluk içinde yemek kısmet olsun sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Siz de sağlıkla tüketin inşallah sevgiler...

      Sil
  6. Sağlıkla, huzurla yersiniz inşallah. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, kışlık hazırlıklarınız çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Afiyetle yiyin inşaallah.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...