Merhabalar! Havalar oldukça soğudu değil mi? Hepimiz evlerimizde yazıyoruz, okuyoruz, örüyoruz, pişiriyoruz, paylaşıyoruz. Bugün yaptığım mücveri herkes biliyordur zaten. Ama ben fikir olsun diye paylaşmak istedim.
Geçen hafta canım aşırı derecede kabak salatası istedi. Kabak zamanı geçtiği halde gittim, kabak aldım. Diyetime sağdık kaldığım zamanlarda normalden fazla çiğ sebze ve meyve tüketiyorum. O zaman da, sahneyi diyetimin baş düşmanı ülser alıyor. İlaç falan da kâr etmiyor. Bir ağrı, bir şişkinlik, hazımsızlık derken; çiğ sebze ve yeşillik tüketemez hale geliyorum. Baktım, kabaklar bozulacak ben de bu mücveri yaptım.
Üç adet kabağı ve bir küçük havucu rendenin büyük tarafıyla rendeledim. Dilerseniz siz ince tarafıyla rendeleyin. Kabağın mevsimi olmadığı için suyu kalmamış. O yüzden sıkmaya gerek duymadım.Taze soğanım olmadığı için, bir adet kuru soğan doğradım. Evde kalan bir adet kapya biberi de küçük küçük doğrayarak, ekledim. Üç yumurta kırdım. Bir yemek kaşığı zeytinyağ koydum. Dolu dolu üç yemek kaşığı tam buğday unu ekledim. Dereotu doğradım. Biraz da beyaz peynir ufaladım. Hepsini karıştırdıktan sonra, az yağlanmış tepsiye ince bir tabaka halinde yaydım. Üzerine çörek otu serptim. 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Sanırım unu dört kaşık koysam daha iyi olacakmış. Bir de ne unuttum dersiniz? Kabartma tozuuu... Evet, şimdi size tarifi yazarken aklıma geldi. Olsun, sadece pişerken çıkan koku için bile değer diyeceğim ama, tadı da gayet güzel olmuş. Kabağın mevsimsiz olması haricinde gayet sağlıklı ve lezzetli bir tarif oldu. Acaba bir dahaki sefere brokoli ya da karnabaharla mı denesem? Söz, denersem sizinle de paylaşacağım :)) Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...
Sebzeli her tarif çok nefis gözükür. Bu mücver harika gözüküyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hafif bir tarif oldu :) Sevgiler...
SilBu tür yemekler harikadır. Ben de uydurur uydurur yaparım. Favori malzemelerim rendelenmiş kabak, havuç, rezene ve dediğiniz gibi evde ne varsadır. Kaşık kaşık çok az sıvı yağla tavada pişiriyorum. Ellerine sağlık blog komşum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgili komşum. Böyle tarifler insanı ne pişirsem derdinden kurtarıyor. Sizin de ellerinize sağlık. Sevgiler...
SilAfiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler...
SilMerhaba sevgili blog arkadaşım beyaz sardunya Midenizin rahatsızlığına üzüldüm yıllarca ülser tedavisi gördüm 1992 den beri çok şükür hiç bir şeyim kalmadı ülserin bir numaralı düşmanı kahvenin köpüğü ve karabiber birde ayağınızı üşütmeyeceksiniz çok geçmiş olsun ama mücverin kokusu İzmire kadar geldi şimdi canım çekti..İzmirden sevgi ve selamlar
YanıtlaSilTeşekkür ederim Bilge Hanım. Sesinizi duymak ne güzel. Keşke yakın olsak da sizlere de ikram edebilsem :) Kahve içmeyeli o kadar çok oldu ki... Sütün içine azıcık koyup, nefis körletiyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim. Benden de sizlere sevgiler, selamlar...
SilEllerinize sağlık...Mücvere havuç koymak iyi fikir. Ben de sık sık yaparım. Bir daha ki sefere havuç koyarak yapacağım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Renkli bir mücver oldu :) Umarım beğenirsiniz. Sevgiler...
SilBen bu mücverin adını pek sevdim. Görünümü de şıkır şıkır.
YanıtlaSil:)) Teşekkür ederim, sevgiler...
Silben de diyetteyim aaa iyi fikir fırında mücver kızartmadan diyerek baktım hemen. benim bilmediğim bir tarifti teşekkürler :)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :) Böyle tarifler hayat kurtarıyor, hem de tok tutuyor. Sevgiler...
Sil