27 Aralık 2014 Cumartesi

En Sevdiğim Yılbaşı Filmleri



Yılbaşı yaklaşırken en sevdiğim şeylerden birisi de, yılbaşıyla ilgili romantik ya da romantik komedi filmleri izlemek. Ben çok sevdiğim birkaç filmden söz etmek istiyorum. Eğer benim hatırlayamadığım, sizin bildiğiniz güzel filmler varsa önerilerinizi bekliyorum :))

İlk film, Mesajınız Var. Yıllardır İzlemekten bıkmadığım ve her seferinde aynı tadı aldığım bir film. Bilgisayarın yeni yeni kullanıldığı, Facebook'un, Twitter'ın olmadığı zamanların filmi... Küçük bir mahalle kitapçısı, bölgede yeni açılacak büyük bir kitapçı zincirine ait dükkanla baş etmeye çalışırken; bir yandan da bilgisayardaki chat odalarından birisinde tanıştığı adamla yazışmaya başlar. Tabii bu adamın aslında kim olduğunu ve hayatın ona ne gibi sürprizler hazırladığını bilmemektedir. Eğer izlemediyseniz ya da daha önce izleyip de yeniden izlemek isterseniz hatırlatmak istedim.




Diğer bir film de Tatil. Bu film de her izlediğimde beni gülümsetip, iyi hissetmemi sağlar. Biri Amerika'da, diğeri İngiltere'de yaşayan iki kadının hikayesi... Her iki kadın da işlerinde başarılıdır. Fakat aşk hayatlarında umduklarını bulamamışlardır. Yılbaşı tatilinde ikisi de dertlerinden biraz olsun uzaklaşmak isterler. Bunun için tesadüfen internetteki bir ev değiş tokuş sitesinden birbirlerini bulurlar. Her şey bu iki kadının tatil süresince birbirlerinin evinde kalmaya karar vermesiyle başlar. İçinde aşk, insanlık, sevgi, fedakarlık barındıran sıcacık bir yılbaşı öyküsü. İzlemenizi öneririm.




En sevdiğim yılbaşı filmlerinden diğeri ise Sen Uyurken. Filmin bayan kahramanı şehir içi tren gişesinde çalışmaktadır. Her gün önünden geçen yakışıklı bir adama platonik olarak deli gibi aşıktır. Bekar olduğu için her noelde olduğu gibi, o gün de nöbetçidir. Tam o sırada aşık olduğu adamın saldırıya uğrayarak, tren raylarına düştüğünü görür. Hiç düşünmeden, tanımadığı bu adam için raylara atlayarak onun hayatını kurtarır. Fakat adamcağız düşerken başına aldığı darbe nedeniyle hafızasını yitirmiştir. Kahramanımız hastanede platonik aşkının durumunu öğrenmeye çalışırken, bir yanlış anlama sonucu aile tarafından oğullarının nişanlısı sanılır. Artık yalnızlıktan bıkmış olan kahramanımız bir süre bu oyuna devam etmeye karar verir. Taa ki işler kontrolden çıkıp, herşey karışana kadar... İnsanı gülümseten güzel bir yılbaşı filmi. Bir kez daha izlenebilir diye hatırlatmak istedim.




Ve başka bir film de Yılbaşı. Filmin kadın başrol oyuncusu eşinden boşanmıştır. Tüm ilgisini Alzheimer olduğu için hastanede yatan annesine yönlendirmiştir. Yalnız olduğunun farkında bile değildir. Polis memuru olan erkek karakterin ileri derecedeki kıskançlıkları yüzünden, nişanlısı onu terk eder. Diğer erkek karakterimizin en güzel anısı ise hastanede geçirdiği bir yılbaşı gecesidir. O geceyi yine hastanede geçirmek için olmadık şeyler dener. Ayrıca garip, yaşlı bir adam da kıskanç nişanlıya musallat olur. Yılbaşı gecesi bu insanların bir şekilde yolları kesişir. Farkında olmadan birbirlerinin yaralarına merhem olurlar. Güzel bir yılbaşı filmi. Bu tür filmleri sevenlere öneririm.




Tabii çocuklarınızla birlikte film izlemek isterseniz. Evde Tek Başına serisi başı çeker.



Ayrıca Beethoven'in Yeni Yıl Macerası da eğlenceli olabilir.


Yine Yeni Yıl Köpekleri 1 ve Yeni Yıl Köpekleri 2 de çocuklarınızla birlikte izleyebileceğiniz güzel filmler.




Bu hafta sonunu evinde film izleyerek geçirmek isteyenler için hafızlarımızı tazelemek istedim. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle... 

2 yorum:

  1. Noel Hikayesi - Christmas Story de harikadır ..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoşgeldiniz Mor Menekşeler. Öneriniz için teşekkürler. Bu filmi kaçırmışım. En kısa zamanda izleyeceğim. Sevgiler...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...