17 Aralık 2014 Çarşamba

Balkabağı Çorbası Yapalım mı?




Merhabalar! Geçen gün pazardan aldığım sebzeleri paylaşmıştım ve balkabağından çorba yapacağımı yazmıştım. Çorbamı yaptım. Belki bilmeyenler ve denemek isteyenler olabilir diye, tarifi burada da paylaşmak istedim.




MALZEMELER :

250 - 300 gr. balkabağı,
Yarım su bardağı kırmızı mercimek,
1 tane patates,
1 küçük soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber,
Muskat rendesi,
8 su bardağı su (et suyu da kullanılabilir)
1 su bardağı yarım yağlı süt,
1 yemek kaşığı zeytinyağ (dilediğiniz bir sıvı yağ da olabilir)

YAPILIŞI : 

Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Sarımsakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ve patatesi iri iri doğrayıp, (süt hariç) diğer malzemelerle birlikte tencereye koyun. Ben düdüklü tencere kullanıyorum. Daha az vitamin kaybı olduğunu düşünüyorum. Ama düdüklü tencere kullanamayanlar normal tencerede de pişirebilir. Yarım saat sonra ocağı kapatın. Çorbayı blenderden geçirin. Sütü ekleyin. Çorbanız servise hazırdır. Bu çorba biraz tatlımsı olabiliyor. Eğer bu tadı sevmezseniz, balkabağını azaltıp, mercimeği arttırabilirsiniz. Ayrıca kilo derdiniz yoksa tereyağ ve unla meyane kavurup çorbanıza ekleyebilirsiniz. Ben kalorisini mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum. Kızıma ördüğüm beslenme peçetesi, balkabağı çorbası servisi için uygun olur diye düşündüm :)



Yapmak isteyenlere kolay gelsin. Yapanlara da afiyet olsun...

4 yorum:

  1. İşte beklediğim tarif bu! Teşekkrler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Beklettiğim için üzgünüm. Denediğinizde düşüncenizi yazarsanız sevinirim. Yiyenler ya çok beğeniyor ya da nefret ediyor :)))

      Sil
  2. Sizi takibe almak için uğradım. Çorba çok nefis görünüyor ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim. Yine beklerim. Balkabağını seviyorsanız, çorbayı denemenizi öneririm. Ben de sizi takibe aldım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...