19 Aralık 2014 Cuma

Sevginin Son Dileği - Debbie Macomber






Sevginin Son Dileği, Küçük Mucizeler Dükkanı serisinin yedinci kitabı. Çıkalı bayağı oluyor. Ben bir Debbie Macomber hayranı olarak;  bu kitabını da çıkar çıkmaz almıştım. Ancak serinin kitaplarını üst üste okuyunca biraz ara vermek istedim. Gerçi roman Bir Yumak Mutluluk yün dükkanı etrafında geçmiyor. Ama yazar eski tanıdıkların bazılarından da söz etmeden geçmemiş. Kitabı şimdiye kadar belki çoğunuz okumuştur. Ancak okumayanlar olabilir diye biraz bahsetmek istedim.

Roman, çocuk doktoru olan Michael Everett'in sevgili eşi Hannah'ın ölümünün birinci yıl dönümüyle başlıyor. Hannah'ın ölümünden tam bir yıl sonra Michael, eşinden bir mektup alıyor. Bu mektupla birlikte, Michael'in hayatı değişiyor. Çünkü eşi hayatına devam etmesini istiyor. Bu da yetmiyormuş gibi mektubunda arkadaşı olan üç bayandan söz ediyor. Michael'in bu bayanlarla görüşüp; içlerinden birisini seçerek, yeniden evlenmesini istiyor. Michael bu duruma çok şaşırıyor. Ama eşinin son isteğini yerine getirmeye karar veriyor. Bu arada listedeki kadınlarla tanışıyoruz. Onların yaşamlarındaki sorunları ve güzellikleri okuyoruz. 

Debbie Macomber'ın kitaplarını, insanın iyi hissetmesini sağladığı için seviyorum. Ancak bu kitabı okumaya başladığımda oldukça hüzünlendim. Michael'in ve Hannah'ın duyguları çok iyi aktarılmıştı. Kendimi Hannah'ın yerine koydum ( ki bu kitabı okuyan her kadın aynı şeyi yapmıştır). Ben böyle bir mektup yazamazdım sanırım. Yer yer duygulandım, yer yer mutlu oldum. Yine de her şeye rağmen hayatın devam ettiğini hatırlatan güzel bir kitap.



ARKA KAPAK

Sevgilim, 
Bu mektubun seni çok şaşırtacağını biliyorum...

Michael, genç yaşta kanserden kaybettiği eşinin bıraktığı ve
ölümünden bir yıl sonra okumasını istediği mektupla neye
uğradığını şaşırır. Hayatını yalnızca sevdiği kadına adayan
Michael, eşinin şok etkisi yaratan istekleri karşısında yaşamına
nasıl devam edeceğini bilemez. Onun sağduyusundan bir an olsun
şüphe duymayan Michael, kendisine yeni bir hayatın kapılarını
açacak maceraya ister istemez dahil olur.

Okurlarını her zaman aşka, umuda ve yeni başlangıçlara 
sürükleyen Debbie Macomber, Sevginin Son Dileği'nde 
kaybedilenlerin ardından hayata tutunmaya çalışan insanlara 
mutluluğun işaretini sunuyor. 

Hepinize keyifli okumalar diliyorum...

2 yorum:

  1. Bayan Macomber'ın iki kitabını da ben okumuştum. Özellikle kadınlara umut ve yaşama tutunma ipuçları veren, kolay okunur kitaplar. Bir ihtiyaca yanıt verdi ki, güzel bir okuyucu kitlesi oluşturdu, Hemen her kitabında da kanserli ya da alzeimerli birileri oluyor. Hassas noktalara değinmeyi iyi biliyor. Geçen gün Digitürk dizi kanallarından birinde kitabından uyarlanan bir diziye rastladım. Yani işleri yolunda. Amerikada lüks Amerikan tarzı evinde yaşayıp üretmeye devam ediyor:) Üretene, başarılı olana saygı bizden.Size de sevgiler selamlar Begonvilli Ev'den.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sevgili Begonvilli Ev! Haklısınız geniş bir kadın okur kitlesi var. O diziyi ben de gördüm. Dizinin uyarlandığı kitap ta 15 - 16 kitaptan oluşan bir seri. Bu seriyi de Türkçe'ye çevirmeye başladılar. Son yıllarda pek çok sıkıntı yaşadım. Bu nedenle böyle hafif, kolay okunur ve sonu mutlu biten kitapları tercih eder oldum. Bu tür kitaplar benim için biraz da kaçış noktası gibi oluyor :)) Ziyaretiniz için teşekkürler. Benden de size sevgiler selamlar...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüşleriniz Benim İçin Değerlidir!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...